Schoolmoestuin

Moestuincoach Nicolle Prins

Het (bedrijfs) leven kan heel hectisch zijn waarbij je soms vergeet dat de natuur dagelijks om je heen is. Beginnen bij de bron is dan ook mijn motto, de jonge generatie bewust te maken van de natuur, gezonde voeding en het buitenleven helpt hen om later in de o zo drukke maatschappij met beide benen op de grond te blijven staan. Wanneer je daarbij de natuur kan betrekken kan je nog meer impact maken. Ieder seizoen opnieuw.

“Een moestuin opzetten, inrichten en onderhouden vergt kennis en doorzettingsvermogen. Ik laat mij inspireren door de veerkracht van de seizoenen en de natuur. Daarbij ben ik gemotiveerd om kinderen in verbinding te brengen met de natuur zodat zij een leven lang mooie herinneringen aan hun jeugd zullen verkrijgen.”

Ik zet scholen in hun kracht zetten met:

  • Gastles verzorgen met het lesprogramma van de SDG’s (sustainablility goals)
  • Gastles verzorgen gezond leren eten
  • Advisering in projectorganisatie en subsidie mogelijkheden
  • Advisering in ecologisch tuinieren, bodem en bemesting, biodiversiteit in de moestuin, bodembewerking en vruchtwisseling
  • Uitvoering als moestuin coördinator

Scholen in Eindhoven en omgeving die willen moestuinieren, kunnen vanaf nu beroep doen op een moestuincoach. Maar liefst 20 coaches werden in 2019-2020 opgeleid door Velt, IVN en Jong Leren Eten Noord-Brabant. Tijdens de opleiding verdiepten ze niet alleen hun inhoudelijke kennis over moestuinieren, ze deden ook didactische en coachende vaardigheden op.

Ik word als moestuincoach, gastdocent of praktijkbegeleider bij het moestuinieren op en rondom scholen ingezet in Noord-Brabant om te stimuleren, motiveren en te ondersteunen.

Behoeften Circle (2)

Cornflakes met melk, boterhammen met aardbeienjam en frietjes met sla en tomaten. Eten doen we de hele dag door, maar veel kinderen weten niet dat maïs, aardbeien en sla ooit kleine zaadjes waren. Via de schoolmoestuin maken kinderen kennis met het wonderlijk proces van zaadje tot plantje.

De schoolmoestuin is dé plek voor nieuwe ervaringen en belevingen. Wroeten met de handen in de aarde, onkruid wieden, slakken zoeken en je eigen aardappelen rooien. Klinkt mooi, niet? Maar hoe begin je er nu aan?

Een schoolmoestuin opstarten doe je niet zomaar. Vragen zoals: Hoe kies je een geschikte plek voor je moestuin? Is het wellicht beter om met school een moestuincomplex te bezoeken? Hoe organiseren we moestuin educatie? Hoe overbruggen we de schoolvakantie? Voor welke gewassen kiezen we? Allemaal vragen waar ik raad mee weet!

Samen met de school kijk ik welke ondersteuning nodig is en werk ik een begeleidingsplan (organisatorisch, didactisch, tuintechnisch) op maat voor je uit.

Voor meer informatie mail naar nicolle@innertalks.nl