Reiki healing

Universele energie
Reiki werkt met universele energie en is daardoor vergelijkbaar met andere alternatieve
geneeswijzen zoals shiatsu en acupunctuur. Volgens de Chinese filosofie is deze universele energie de onmisbare levenskracht die in alle levende wezens aanwezig is. Reiki gebruikt deze universele energie vooral om het netwerk van energiebanen weer in evenwicht te brengen en te houden.

Lichaam, geest en ziel
In deze energiebanen kunnen blokkeringen ontstaan die onze energiehuishouding in gevaar kunnen brengen. Al deze energiebanen zijn met elkaar verbonden via knooppunten, in vaktermen bekend chakra’s genoemd. De reiki-healer maakt deze energieblokkades ongedaan. Dat doet hij door extra energie door het lichaam te laten stromen.

Groeiende bewustwording
Zoals dat zo vaak het geval is met alternatieve geneeswijzen, kwam ook reiki vanuit Japan naar ons overwaaien. Het is een geneeswijze die nu ook hier aan populariteit wint. Dat is het gevolg van onze grotere bewustwording van het belang van onze gezondheid. In plaats van altijd eerst naar pillen te grijpen, zoeken we eerst naar minder drastisch oplossingen. Daardoor wordt de stap naar alternatieve geneeswijzen zoals reiki steeds kleiner.

Reiki therapie heeft Japanner Mikao Usui als geestelijk vader. Daarbij ging hij ervan
uit dat iedereen over een dosis energie beschikt. Die levensenergie wordt gestimuleerd door onze handen. Reiki beschouwt ons lichaam, onze geest en ziel als één geheel. Tijdens een behandeling legt de therapeut zijn handen op de plaats waar we bijvoorbeeld pijn ervaren. Hij gaat er vanuit dat daar je energie geblokkeerd is en hij kan ervoor zorgen dat deze weer gaat stromen.

Kosmos
Reiki werkt niet met persoonlijke energie, maar met energie uit de kosmos. Via de zogenaamde sub chakra’s in onze handpalmen, stroomt die kosmische energie even goed door ons eigen lichaam en geest als door die van derden en wordt zowel door handoplegging als vanop een afstand gestuurd.

Fijne rustgevende ervaring
Reiki wordt ingezet bij klachten van fysieke, emotionele en mentale problemen. Reiki wordt lang niet alleen gebruikt bij gezondheidsklachten, maar ook voor het verbeteren van onze levenskwaliteit.

Geneeswijze
Reiki is voor diegenen die erin geloven vooral een positieve en ontspannende ervaring. Het gaat daarbij niet zozeer om een behandeling, maar om een manier van leven om rust en evenwicht te vinden op het fysieke, emotionele, en mentale vlak.

Gezondheid
Een reiki behandeling is ook geschikt voor wie niet ziek is maar rust en ontspanning nastreeft. Tijdens de behandeling ligt de cliënt op een behandeltafel. De reiki-meester legt zijn of haar handen op verschillende plaatsen op ons lichaam. Die plaatsen komen overeen met onze zeven chakra’s. Die bevinden zich op of juist boven ons lichaam. De vrijgekomen energie stroomt vervolgens door ons lichaam.

Nieuw evenwicht
Dankzij je herwonnen evenwicht moet je na een behandeling meestal meer naar het toilet. Allerlei eerder onschuldige nevenwerkingen kunnen wekenlang duren. De meerderheid van de cliënten zijn veel rustiger, slapen beter en voelen zich opgelucht. Een behandeling kan zowel bij de therapeut zelf als bij de patiënt worden uitgevoerd.

Zonder effect
Een reiki behandeling werkt niet altijd even goed. Het heeft zelfs geen enkel effect als de cliënt:
Te hoge verwachtingen koestert en een bepaald resultaat nastreeft
Zich bewust of onbewust afsluit voor de reiki-energie
De aandacht die hij of zij krijgt door zijn ziekte niet wilt verliezen
Als hij of zij zijn ongezonde levensstijl niet wilt opgeven
Moeite heeft met de fysieke aanrakingen door de reiki-meester

Niet altijd geschikt
Een behandeling met reiki is niet altijd geschikt. Dat is zo ingeval van:
Botbreuken
Tijdens een behandeling na een hartinfarct
Voor of na een operatieve ingreep

Kosten

De reiki behandeling wordt gegeven in mijn praktijkruimte in Geldrop of Eindhoven. De kosten per sessie zijn € 70,- incl btw.

Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach