Levenswiel-Werk en Carrière

Levenswiel JPGWerk & ambities

 

 

 

 

 

 

 

Werk en carrière

Doe jij de dingen die je graag doet, of heb jij een baan omdat het moet. Omdat er geld verdiend moet worden? Matcht jouw werk met wie je als kind was, of heb je je allemaal onderdelen aangeleerd die niet bij je passen? Doe je iets waar je eigenlijk niet zo blij van wordt?

Werk en carrière is een belangrijke spaak van het levenswiel en een belangrijke tijdsinvestering van je dag en je leven. Wat maakt nu dat jij werkgeluk ervaart? Dat jij met heel veel energie de dag begint? Zekerheid, aanzien, geld, ontwikkeling, creativiteit, verantwoordelijkheid, autonomie? Of alles van dit?

Maak eens een lijstje wat voor jou belangrijk is in je werk?

Maak eens een lijstje waar jij je nog in wilt ontwikkelen?

Blijf dicht bij jezelf, ook in je werk. Door te zijn, kan het ook anders. Dat heeft te maken met bewuste keuzes maken. Durf jij op te staan tegen dingen waar jij niet achter kan staan. Kan jij 100% jezelf zijn op je werk? Sta jij voor de waarde achter de gevoelens die jij belangrijk vindt?

Als ik echt zou doen wat mijn passie is dan zou ik,….. Wat is jouw brandend verlangen? Durf jij los te laten? of ga jij voor onzekerheid? Ga voor wat jij belangrijk vindt en stel jezelf ieder jaar minimaal 1 keer per jaar deze vraag. Je werk vraagt immers veel tijd van je en besteed deze tijd dan liever met iets waar jij veel energie en voldoening van krijgt!