FAQ

Veel gestelde vragen

Hieronder staan de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Bel of mail me dan.

Beeldmerk Innertalks- roodWat gaan we dan doen in een persoonlijk coach traject? 

Dat hangt af van waar jij het meest last van hebt en wat je als eerste wilt veranderen in je leven. Ik werk met verschillende technieken en ik heb een basis opleiding vanuit de TriA Methodiek. Tevens gebruik ik aanvullende technieken zoals: Reiki, mindfullness, geleide meditatie, systemisch werk, hypnotherapie, en biografisch werk. We hebben gesprekken, je maakt opdrachten en krijgt vaak ook ‘huiswerk’ mee.

Beeldmerk Innertalks- roodEen personal coachingstraject kan o.a. leiden tot:

Meer zelfkennis en zelfbewustzijn, meer regie over je eigen leven, het loslaten van oud en ontwikkelen van nieuw gedrag, keuzes die beter passen bij wie en wat jij bent, minder moeite met het stellen van grenzen, meer vaardigheden om problemen op te lossen en te hanteren, meer zicht op je ongebruikte mogelijkheden en talenten, betere relaties met anderen.

Beeldmerk Innertalks- roodWat als het regent?

Ook in de regen gaan we wandelen en heeft de weerstand van de regen jou wellicht iets te zeggen. Wanneer het stormt en het water de hemel uit giet, gaan we naar een praktijkruimte in Geldrop.

Beeldmerk Innertalks- roodWaar en wanneer vindt de wandelcoaching plaats? 

Ik coach in Noord-Brabant met een focus in en rondom Eindhoven. Ik wandel in de natuurgebieden in Brabant en ik maak gebruik van een coachpraktijkruimte in Geldrop. Mocht je de coach sessies ergens anders willen doen dan kan dat in overleg.

Ik coach op vaste dagen op de woensdag en de vrijdag. Aangezien iedereen een drukke agenda heeft, wandel ik ook in het weekend en in de avonduren. Neem contact met mij op voor de nog beschikbare dagen.

Beeldmerk Innertalks- roodHoe gek moet je zijn om je aan te melden?

Gek genoeg om aan jezelf te durven werken. De meeste mensen hebben diep van binnen de behoefte zich te ontwikkelen. Doe je dat niet, dan blijf je hangen in ‘meer van hetzelfde’ en ga je je van binnen ‘leeg’ voelen. Of je gaat je afvragen: ‘Is dit het nou?’.  Personal wandel coaching is dus voor iedereen interessant.

Beeldmerk Innertalks- roodDat ontwikkelen enzo,.. waarom heb ik daar een wandelcoach voor nodig?

Je kan het natuurlijk alleen doen, maar het is moeilijk om op een objectieve manier naar jezelf te kijken. Bovendien kan het soms confronterend zijn, wat het misschien lastig maakt om door te zetten. Stel je voor dat er dan iemand is die naast je staat; een personal coach, die je helpt je eigen weg te vinden en je stimuleert nieuwe wegen in te slaan.

Beeldmerk Innertalks- roodWat zijn de kosten van wandelcoaching?

Een persoonlijke sessie voor wandel coaching duurt 1,5 uur tot maximaal 2 uur en kost €65.- incl btw. Heb je een inkomen op bijstandsniveau of ben je student? Dan kost een sessie €35,- incl btw. Je krijgt na afloop van de sessie een factuur, die je binnen 14 dagen dient te betalen.

Voorafgaand is er een vrijblijvend intakegesprek: na afloop kan je beslissen of je bij mij verder wilt. In dit gesprek maken we kennis en verkennen we kort de vraag of het probleem waar je mee komt. Dit gesprek kan telefonisch, maar is prettiger ‘live’. Als je vrij dringend met iets zit kan het prettiger zijn om na de intake direct verder te gaan met de eerste afspraak. Dat kunnen we van te voren telefonisch bespreken.

Beeldmerk Innertalks- roodDoe je ook aan E-coaching?

Dit heeft niet de voorkeur maar kan in een traject met verdere ondersteuning tussen de sessies door een prima hulpmiddel zijn. Vooral prettig tijdens het na-traject en/of voor iedereen die zich niet op eenvoudige wijze kan verplaatsen en/of zich prettiger voelt bij video en of schriftelijke communicatie. Door wat meer afstand te creëren blijken sommige cliënten zich vaak wat makkelijker te kunnen openstellen.

Beeldmerk Innertalks- roodVergoedingen

Vaak is er door werkgevers een budget gereserveerd voor werknemers waarin opleidingskosten, professionele en/of persoonlijke ontwikkeling kunnen worden betaald. Het is dan ook raadzaam om met je werkgever te overleggen of en in hoeverre een professioneel coaching traject hieronder valt. Je kunt natuurlijk ook direct in gesprek gaan met een Arboarts, de wet Poortwachter geeft de ruimte om mee te werken, vooral als het gaat om preventieve behandelingen, re-integratie of ziekteverzuim.

Aftrekbaar voor Ondernemers/ ZZP’er

Leuk weetje: Zakelijke coaching is aftrekbaar als ondernemer of ZZP’er bij de belastingdienst binnen de ondernemingskosten zoals de IB en de BTW (21%)

PGB of het UWV

De kosten van de coaching zijn, als je beschikt over een Persoonsgebonden Budget, onder bepaalde voorwaarden te vergoeden uit de PGB. Neem contact op met het zorgkantoor voor de specifieke voorwaarden.

Ook als je werkeloos bent en een uitkering hebt heeft het UWV mogelijk financiële middelen om je op weg te helpen in het kader van re-integratie. Neem voor meer informatie contact op met het UWV, zij helpen je graag verder.

Zorgverzekering

De coaching van Wandelcoaching behoort niet tot het basispakket. Afhankelijk van het soort polis kan het zijn dat dit soort kosten wel opgenomen zijn in het aanvullende pakket. Informeer bij je zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.

Beeldmerk Innertalks- roodWat als ik niet op de gemaakte afspraak kan komen?

Als we een afspraak gepland hebben en je kunt onverhoopt niet, laat het me dan 24 uur van tevoren weten. Dan heb ik de mogelijkheid iemand anders in te plannen en hoef ik de kosten voor de sessie niet in rekening te brengen. Sessies die geannuleerd worden binnen 24 uur voor de afspraak, worden volledig in rekening gebracht.

“Wanneer je altijd in dezelfde richting blijft lopen kom je uiteindelijk je eigen voetstappen tegen.”


Gecertificeerd TriA©Wandelcoach & TriA©Ont-Stresscoach