Aura reinigen

We poetsen allemaal elke dag onze tanden, wassen onze handen, en baden ons lichaam, maar niet veel van ons weten hoe je jezelf energetisch schoonhoudt. Hebben we een gebalanceerde levensstijl, dan gebeurt dit gewoon vanzelf. Maar zijn we overwerkt, ondervoed, of hebben we een slaaptekort, dan kan het zijn dat we onze energetische hygiëne verwaarlozen.

Waarom is dit belangrijk? Als we naar ons lichaam kijken onder een krachtige microscoop, dan zien we dat we in essentie uit atomen bestaan – en atomen zijn energie. De energie van een organisme is niet beperkt tot alleen deze fysieke vorm, maar verspreidt zich ook naar buiten, in een eiervorm. Die eiervormige energie noemen we de aura en kunnen we zien met Kirlian-fotografie. Net als met ons lichaam moeten we goed voor de aura zorgen om optimaal gezond te blijven.

Als het tijd is om je aura te zuiveren, kun je het volgende voelen:

  • Lusteloosheid
  • Depressie
  • Angst
  • Een ‘zwaar’ gevoel op je of om je heen

Door je aura dagelijks te zuiveren (idealiter ’s ochtends en ’s avonds), ontdoe je jezelf van de negatieve energieën die je opvangt uit je omgeving of de mensen om je heen.

Met ‘negativiteit’ bedoel ik zware emoties van anderen, dagelijkse stress, gedachtestromen, snaren, en andere typen energetische fenomenen die onze levensenergie opzuigen. Het is belangrijk om in te zien dat we bedoeld zijn om het leven te ervaren, samen met alle geweldige kansen die daarbij komen kijken. Je aura ‘vervuilen’ door alledaagse ervaringen is hartstikke goed… Zolang je het ook maar weer zuivert!

Hieronder staan 6 manieren die ik effectief vind in het zuiveren van mijn aura van negatieve energie: info van nieuwetijdskind.com

Werken met kristal

Zo zuiver je je aura van negatieve energie

Zwarte toermalijn is een van mijn favoriete kristallen om te gebruiken; het zuivert de aura niet alleen van negativiteit, maar als je het als hanger draagt of ergens anders op je lichaam houdt, dan beschermt het je aura door de hele dag ongewenste energie af te kaatsen. Wat andere kristallen die goed zijn in het zuiveren van de aura zijn vuuragaat, zwart kyaniet, gerookte kwarts, en labradoriet.

Salie of ‘smudgen’

De rook van brandende salie wordt al jarenlang gebruikt om je aura of omgeving te zuiveren van ongewenste energieën. Het is verkrijgbaar in de meeste spirituele winkels. Het heeft een krachtig zuiverend effect en na gebruik op mijn aura of rond mijn huis voel ik me altijd ontspannen en hernieuwd.

Essentiële oliën

Mijn favoriete essentiële oliën voor het zuiveren van mijn aura zijn bergamot, cederhout en sinaasappel. Voeg een paar druppels van deze oliën toe aan een draagolie en smeer het rechtstreeks op je huid of gebruik het met een verdamper om zowel je aura als je huis/kantoor te zuiveren. Deze essentiële oliën zijn juist goed voor het zuiveren, gronden en stimuleren van de energie.

Zeezoutbaden

Zouten staan al eeuwen traditioneel bekend om hun zuiverende en balancerende effecten op het lichaam. Woon je niet in de buurt van de zee, dan kan een bad nemen in Epsomzout of zout uit de Dode Zee enorm verlichtend en zuiverend werken na een stressvolle dag. Zeezoutbaden kunnen ook helpen bij huidaandoeningen als psoriasis, eczeem en helpt spierpijn te verzachten. Zwemmen of badderen in zoutwater zuivert, verfrist en laadt je energetische lichaam opnieuw op.

Geniet van de natuur

Je omgeven met de elementen is misschien wel de krachtigste manier om je energetische lichaam te zuiveren. Gewoon buiten zijn heeft al positieve effecten, maar de beste manier om jezelf te zuiveren en te gronden is door je volledig in de natuur onder te dompelen. Tuinieren, wandelen in het bos, zitten bij een meer of een kampvuur zijn stuk voor stuk krachtige manieren om de natuur te benaderen en je aura te ontdoen van negatieve energie.