De natuur ontwaakt

Wanneer ben je in het NU en ben je verbonden? Een hele goede manier om je verbonden te voelen, is het opzoeken van de natuur. De natuur opzoeken door een lange wandeling te maken in het bos, een duik in de zee te nemen of misschien een bezoekje aan de plaatselijke kinderboerderij te brengen; het kan je helpen om de aandacht even bij jezelf weg te halen. De natuur troost je.

Je bent een natuurlijk wezen, hoewel dat soms misschien anders aanvoelt met alle technologie waar je jezelf mee omringt. Toch ben je net zo goed onderdeel van de natuur als de dieren en de planten om je heen. Even weg uit de stad of uit de bewoonde wereld kan je herinneren aan die natuurlijke staat van zijn en dat biedt troost.

De natuur ontwaakt uit de aarde en we gaan steeds verder het voorjaar in richting de zomer. Het maakt dat je een nieuw leven mag beginnen!

Je kunt kiezen om weg te gaan, omdat het klaar is, jou niet meer dient. Of je maakt bewust de keuze om te blijven. Om te leren van deze zwaarte, om op te staan/komen voor jezelf. Je kunt er niet meer omheen, maar gaat er doorheen!

En wat gaan we er door heen nu. Soms met het ene been in het oude en het ander been in het nieuwe. Voor de één heet dat balans en voor de ander onbalans. Belangrijk is wat is het voor jou?