Wanneer ervaar jij je eigen kracht?

Wanneer voel jij je krachtig en sta jij in je kracht? Dit is iets wat mij steeds vaker bezig houdt. Ook omdat ik steeds beter kan voelen en bewust ben van wanneer ik in mijn kracht sta. Ik geef je een aantal voorbeelden, wellicht zijn dit voorbeelden die je bij jezelf herkent?

Maak een afspraak

Onrecht wanneer iemand aan het roddelen is en je geeft aan dat je het niet prettig vindt als iemand zo beoordeeld wordt zonder dat diegene er zelf bij is.

Maak een afspraakCompassie geeft kracht wanneer je kunt verbinden met personen en deelt wanneer er  verdriet, vreugde, en liefde is, dat geeft kracht.

Maak een afspraakAuthenticiteit. Je uiten volgens je eigen waarden die voor jou belangrijk zijn.

Herkenbaarheid en inzicht in iets dat je zelf al een keer eerder mee hebt gemaakt. Iemand deelt zijn pijn en jij herkent deze pijn omdat je het een hele lange tijd gelden zelf ook hebt gevoeld. Nu je weet dat het iets is dat in het verleden heeft gespeeld en je weer gelukkig bent, geeft dat vertrouwen en kracht dat alles weer goed  komt.

Dakloze Leo. Als kind was er in mijn geboortestad een dakloze, een zwerver. Zijn naam was Leo. Leo leefde op straat en als kind zijnde snapte we daar niets van. Er waren allerlei vragen hoe het toch kwam dat deze man op straat leefde. Met een vriendengroep gingen wij deze vragen stellen aan Leo. In het gesprek werd al gauw duidelijk dat mijn vrienden niet echt geïnteresseerd waren in Leo, maar hem een beetje te kakken wilde zetten. Op dat moment voel ik onrecht en neem ik het voor Leo op! Ik wijs mijn vrienden terecht en beveel hen ergens anders te gaan spelen en om Leo links te laten liggen. Leo ziet de kracht in mijn woorden en dat ik het voor hem opneem. Hij vertelt mij dat dat kracht vergt en dat er een mooi leven op mij staat te wachten. Leo gaf mij kracht, en dat voorval ben ik nooit vergeten.