Luister jij naar jouw stem?

Luister jij naar jouw stem?

Luister jij naar jouw innerlijke stem? Jouw aarde, de aarde?

Wat de natuur jou heeft te vertellen? Ga naar buiten, ga luisteren, misschien hoor je wel muziek? Net zoals ik laatst toen ik alleen door het brabantse landschap liep.

Ik was alleen, het was guur, koud, en liep stevig door om mezelf warm te lopen. Ik had net een iets te dunne jas aan en was mijn handschoenen en muts vergeten. Ik was mij al af aan het vragen of ik niet terug zou gaan,.. ik voelde weerstand. Het was eigenlijk te koud en de route was nog lang. Ik besloot maar gewoon door te lopen en kon altijd nog omdraaien. Het was stil,.. Ik hoorde alleen wat vogels op de achtergrond, er was niemand te bekennen. En in een keer in mijn hoofd, het lied van Guus,..

🎵 En ik loop hier alleen, in een te stille stad, ik heb eigenlijk nooit last van heimwee gehad, de mensen ze praten, de wereld gaat dicht, en dan denk ik aan Brabant want daar brandt nog licht🎵

Voor iemand uit Limburg een teken dat ik hier ben geaard, mij goed voel.

Ik voel mij hier thuis,

hier mag ik zijn en genieten,

voordat een andere plek mij roept.