Balans in werken met je hoofd en je lichaam

Ik stond er verbaasd van hoeveel energie ik ervan kreeg, hoe goed geluimd ik thuis kwam en wat voor een voldoening het mij geeft om niet alleen met mijn hoofd te werken maar ook met mijn handen en met mijn lichaam. Hoe ontspannen ik ben, een grapje maak, en verbinding maak met mensen om mij heen.

Helpen in drukke perioden

Afgelopen weken heb ik mij ingezet om kerstbomen op te zetten en te decoreren bij firma “De Klerk”. Zij zijn gespecialiseerd in interieurbeplanting en zorgen dat saaie kantoor ruimtes tot leven komen met groen. Aan het einde van het jaar maakt de interieur beplanting plaats voor kerstbomen. Wat voor sommigen een vervelende klus is om te doen;

Thuis je kerstboom opzetten, terwijl je ruzie hebt met de lampjes die helemaal in de knoop zitten en niet weten welke kleur kerstversiering je moet kiezen.

Is voor mij een mooie ervaring is geweest waarbij ik dit alles niet als een probleem zag, maar als een fijne werktijd met veel energie en levenslust.

 

Geen stress

De Klerk heeft ruim 550 bomen mogen opzetten (en weer aftuigen) in de afgelopen 6 weken. Bomen van 1.80 tot wel 5.10 hoog. Een boom in een lobby, bij een receptie of bij een afdeling waar open werkplekken zijn zodat iedereen van de sfeer kan genieten. Dit bij mooie klanten en bedrijven in heel Nederland, van kleine ondernemers tot de grote multinationals van Nederland.

Voor mij was het mooi om te ervaren dat bij sommige bedrijven, waar ik normaal met een mantelpakje en nette schoenen een bezoek kwam brengen om te praten over marketing, ik nu met werkschoenen aan met een kerstboom onder mijn armen, ballen kom hangen!

img_3525

Ondanks het aantal kerstbomen dat je zet en afbouwt op een dag is er de rust om aandacht te hebben voor de klant. Bij het afbouwen natuurlijk ook om te vragen of ze tevreden waren over de kleur en de sfeer van de boom. Je hebt immers iets gebracht wat sfeer bepalend is, het is een product maar tevens een dienst en je wilt weten hoe zij de afgelopen kerst periode hebben ervaren. Iedereen ontvangt je met open armen en biedt je koffie aan, omdat je iets prettigs komt brengen, iets wat ontspanning geeft.

Tevens gaf het mij de ontspanning om de boom te decoreren. Als je zelf de rust hebt, dan geeft het ook rust om de decoratie en ballen te hangen waar het hoort, waar het in balans is met de boom en de kleur tot zijn recht komt. Je zou er bijna ZEN van worden.

In ieder geval heel anders dan het werken met salesplannen, targets, usp’s, budgetten en storytelling presentaties over merkbeleving.

Mooie mensen

Bijzonder is, dat wanneer je met elkaar een dag op pad bent om je werk te doen, je ervaringen deelt. Ik heb afgelopen weken met mooie mensen mogen werken, hen leren kennen, met allemaal hun eigen verhaal. Iedereen heeft zijn eigen pad gelopen en eigen ervaringen opgedaan. Uiteindelijk moet je het werk met je collega’s op een dag uitvoeren, het werk is er morgen ook nog en ook de aandacht naar elkaar toe maakt het werk dan ook leuk. Hoe je met je collega om gaat, maakt hoe jij je eigen werk ervaart.

Of dat het prettig werken is, dat je elkaar kan helpen, of dat je samen die boom van 5 meter 10 net nog even iets rechter kan zetten zodat hij beter uit komt. Dat maakt of dat je samen een mooie dag hebt waarbij je samen hard hebt gewerkt. Het is een mooie tijd om verbindingen te maken en samen te werken om uiteindelijk die klant, maar ook jezelf blij te maken. Daarbij heb ik mijzelf weer een stukje beter leren kennen.

Balans

De afgelopen 15 jaar ben ik vooral bezig geweest om in mijn carrière hogerop te komen, nou ja, hogerop, meer mijzelf niet te vervelen waardoor ik altijd op zoek was naar de volgende uitdaging, target, bonus, doelstellingen etc. Vooral dus bezig met carrière maken en meer geld dan mijn man te verdienen. Als je niet kiest voor kinderen, dan voor een carrière! Nu zorg ik voor een juiste balans tussen het werken met mijn hoofd en mijn lichaam. De juiste balans tussen creëren en verbinden. Dat geeft mijzelf de juiste voldoening, en ben ik op mijn best.

Mocht je je afgelopen kerst hebben geïrriteerd aan het op en aftuigen van de boom, of after- kerststress ervaren, bel mij even, ik heb nog wel wat decoratie kerstboom tips voor je!