Scoren in energie krijgen! Dat leer je niet op school.

Het onderwijs van nu leidt op om te zorgen dat je een baan krijgt later. Als je geluk hebt,.. Mijn ouders zijn ook opgeleid tbv van baanzekerheid. Hoe vaak heb ik wel niet gehoord, doe maar goed je best zodat je later een goede baan hebt. Of je het leuk vindt ja of nee is dan minder van belang. Als er geen werk in te vinden is, kan je beter een andere studie richting nemen.

Net na de oorlog was het uiteraard belangrijk om een baan te hebben waar je geld mee kan verdienen. Nu hebben wij het allemaal zo luxe, dat het tijd is dat je een baan mag vinden die je energie geeft en voldoening.

Onderwijs en algemene kennis zijn natuurlijk van belang, ik zie het onderwijsstelsel zoals wij dat hebben dan ook vooral als algemene ontwikkeling van een individu, maar niet de persoonlijk ontwikkeling, die krijg je niet geleerd op school. Jammer want dat zou wel mogen. De algemene kennis van nu kunnen kinderen wel op google vinden.

Hoe leer je nu gelukkig te zijn in het leven, wie leert je nu succesvol te zijn en waar leer je gelukkig te zijn met jezelf? Dat leer je niet op school dat mag je zelf uitzoeken, dat zijn de lessen van het leven.

Het is daarin juist opvallend dat veel succesvolle mensen in het leven vaak helemaal geen briljante opleidingen hebben en toch ver bovengemiddelde resultaten behalen. Maar dat is natuurlijk niet wetenschappelijk bewezen 😉

Gelukkig kan ik mijn leraren nu zelf kiezen op basis van mijn eigen regels. Ze leerden mij richting te kiezen waar ik energie van krijg en ze leerden mij de tactiek om te scoren. Scoren in zelf liefde, dat je al goed genoeg bent zoals je bent, scoren in lief zijn voor anderen, scoren om te geven aan anderen, scoren om voldoening in het leven te hebben, scoren in het ondernemen, scoren om je eigen groente te verbouwen en trots te zijn op jezelf.

Waar scoor jij in? Heb jij al ontdekt waar jij energie van krijgt?