Onderhoud je lichaam met een massage

Onderhoud je lichaam

Wil jij geen slachtoffer zijn van een druk bestaan? Dan raad ik je aan regelmatig een massage te nemen. Ik onderga een massage 1x in de 6 weken. Je moet lang en hard werken, je werk is nooit af! Gevolg: Gezondheidsproblemen. Voorkom medische problemen en onderhoud je lichaam!
 
We lezen steeds vaker berichten over stress. Steeds meer jongeren hebben psychische klachten, huisartsen krijgen het drukker, leerkrachten kunnen de toenemende druk steeds moeilijker aan en als iemand aan jou vraagt hoe het met je gaat is de kans groot dat ‘druk hebben’ een onderdeel is van je antwoord.
 
Ik vertel je vast niets nieuws maar je werk vraagt dit nu eenmaal van je. Om te blijven functioneren op gewenst niveau heb je wel onderhoud aan je lichaam nodig. Gezonde voeding, veel water drinken, beweging en voldoende rust zullen je bekend in de oren klinken. Maar heb je ook weleens aan massage gedacht?
 
Geef je lichaam regelmatig een onderhoudsbeurt. Een goede massage stimuleert je lichaam zodat je goed kunt blijven functioneren. Massage beïnvloedt het parasympatisch gedeelte van het autonoom zenuwstelsel. Door dit deel van het zenuwstelsel te stimuleren verlicht de stress en spanning in je lichaam.
Dus zorg goed voor jezelf en geef jezelf eens een massage cadeau, of nog beter, laat je partner jouw een massage geven en neem wat quality time. Het hoeft niet altijd geld te kosten!