recensies

Overtuigingen

Irritante overtuigingen die ons niet dienen

Ik zie zoveel mensen (inclusief mijzelf soms) worstelen met beperkende overtuigingen; “Ik ben niet goed genoeg”, “Wie ben ik om te denken dat” Zou ik dat wel kunnen?” Deze overtuigingen die je hebt opgedaan in je jeugd of het leven tot nu toe, weerhouden ons vaak ervan om onze doelen en dromen achterna te gaan. Het zijn gedachten in onze hersens die wij al zo vaak hebben gedacht en doorlopen, en het ergste is, ze dienen ons niet. Ze zijn zo sterk geprogrammeerd in ons onderbewuste dat we daardoor onszelf in de weg staan. Her programmeer je onderbewuste door deze overtuigingen te over schrijven met nieuwe verbindingen. Deze nieuwe verbindingen zijn heel makkelijk te maken.

Hoe kan je deze overtuigingen ombuigen?

  • Schrijf eens een brief aan je jongere zelf wat je tot nu toe allemaal bereikt hebt.
  • Vraag eens aan je omgeving wat zij aan jou waarderen, of waar zij jou goed in vinden.
  • Schrijf affirmaties en zeg ze tegen jezelf als je in de ochtend opstaat.

Met affirmaties beïnvloedt je direct je onbewuste. Je her programmeert jezelf als het ware met affirmaties. Je bevestigt eenvoudigweg wat waar is voor jou en je voegt tegelijkertijd informatie toe aan de geheugencellen van je geest.

Dat maakt dus dat je nieuwe verbindingen kunt maken in je hersenen en je oude overtuigingen kunt ombuigen. Soms is het echt zo makkelijk,…