Persoonlijke (Ont) Wikkeling

Het is nogal een ding, werken aan jezelf. Het heeft mij altijd geboeid, jezelf de ruimte geven aan de overtuigingen of meningen die je had en deze weer eens in een ander daglicht zetten. Dat maakt dat je je mening kan bijstellen. Sommige mensen  ervaren dat als wispelturig. Voor mij is het een mooi iets en het geeft mij energie. Ik bepaal zelf de regels, de mate waarin ik groei en het tempo bepaal ik ook nog eens zelf, echt iets voor mij!

Persoonlijk is dan ook wel echt persoonlijk

Ik heb ervaren dat andere mensen die vertellen over hun eigen ontwikkelingen kunnen dienen als inspiratie. Vaak geeft dat mooie inzichten. Echter is iedere ontwikkeling en ieder mens anders. Wat voor jouw werkt hoeft niet voor mij te werken. Dat maakt het zo persoonlijk. Zo zie ik altijd maar dat ik een rugzakje hebt waar ik alles ingooi wat voor mij interessant is, wat ik niet interessant vind of niet meer gebruik, verlaat mijn rugzak en dan is er weer ruimte voor nieuwe input, inspiratie of opleidingen. Zo is persoonlijke ontwikkeling dus ook echt persoonlijk.

(Ont) Wikkeling

Dit wil dan ook zeggen dat je je mag los maken van alles dat jou door de jaren heeft vast gewikkeld. Patronen, meningen van anderen, overtuigingen. Dit is het letterlijk ont – wikkelen en meer in je eigen kracht gaan staan. Dit is naast inzichten wellicht het aller belangrijkste in je persoonlijke ontwikkeling. Je wordt geboren, mensen zeggen hoe je moet gedragen en vervolgens ben je je hele leven bezig jezelf deze gedragen weer af te leren en dichter bij je eigen ik te gaan staan.

Ik zie dan ook graag dat ik mijzelf Op- Wikkel.