Ontrouw

Moedig en oprecht verklaar ik bij deze, dat we allemaal wel eens in ons leven een bepaalde vorm van ontrouw hebben ervaren. Je denkt misschien meteen: “Ik niet hoor!” of “Dat zou ik noooooit doen!” Er zijn echter meerdere niveaus van bedrog. Bedrog kan letterlijk van alles zijn, zowel in ons handelen als in de gedachte: “Dit kan ik maar beter voor mezelf houden.” “Wat zou die persoon van mij denken als ik zeg wat ik voel en denk?” Dat is dus bedrog aan jezelf.

Komt het verlangen naar ontrouw uit onvervulde leegte?

Dit is dezelfde situatie die we creëren als met het verzamelen van materiële zaken: “Deze auto gaat mijn leven verbeteren,” “Ik word gelukkiger met dit nieuwe T-shirt” of “Deze vakantie heb ik echt nodig.”

Dan word je meedogenloos geraakt door de waarheid – of anticlimax zoals je wilt. Al deze materiële zaken die we denken te hebben of te ervaren, vallen vroeg of laat in het niets. Het biedt geen vervulling op de lange termijn. Volgens mij klinkt dit voor veel mensen wel bekend in de oren, al die redenen waarom we wel eens vals spelen.

Doorbreek wat mensen van je vinden, ga staan voor wie jij bent! Je komt redelijk alleen op deze wereld en gaat ook alleen op deze wereld. Ontrouw aan jezelf komt hoe dan ook een keer bij je terug. Beter om dan maar meteen eerlijk te zijn.